ایرانگردی
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اعلام کرد این مرکز در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران با فعالیت های متنوع خود، حضور چشمگیر و مؤثری در امور گوناگون هنرهای نمایشی کشور داشته است.
به گزارش آی فیلم و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، برنامههای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ویژه چهلسالگی پیروزی انقلاب اسلامی ایران از سوی کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، تشریح شد.
زارعی ادامه داد: به این ترتیب تئاتر حوزه هنری اولین فعالیت خود به مناسبت چهلسالگی انقلاب را با نمایش «تیغ کهنه» نوشته محمد یاراحمدی و به کارگردانی یعقوب صدیق جمالی در تماشاخانه مهر شروع کرد. «تیغ کهنه» نمایشی با موضوع و محوریت انقلاب اسلامی ایران بود. پس از این نیز شش نمایش دیگر با همین موضوع در تماشاخانههای ماه و مهر حوزه هنری ویژه چهلسالگی انقلاب در سال۹۷ روی صحنه رفتند. نمایشهای «مثل خواب، مثل دریا» به نویسندگی و کارگردانی محمد قاسمی، «این ره که میروی» به نویسندگی مصطفی جعفری و کارگردانی محمد هاشمزاده، «اسماعیل» به نویسندگی و کارگردانی شهرام سلطانی، «با من رو در رو حرف بزن» به نویسندگی و کارگردانی مهدی محمدی، «دلارام ناآرام» نوشته مصطفی جعفری و نرگس صابری و به کارگردانی نرگس صابری و نمایش «سقوط اضطراری» به نویسندگی و کارگردانی سیدعلی موسویان آثاری بودند که در سال ۹۷ با موضوع انقلاب در تماشاخانههای حوزه هنری روی صحنه رفتند.
وی در مورد اجراهای ایام دهه فجر در تماشاخانههای حوزه هنری گفت: شایان ذکر است که نمایشهای «دلارام ناآرام» به کارگردانی نرگس صابری و «سقوط اضطراری» به نویسندگی و کارگردانی سیدعلی موسویان این روزها همزمان با ایام دهه فجر هر شب ساعت ۱۸ در تماشاخانه ماه و مهر روی صحنه میروند.
زارعی در مورد عدم امکان حمایت از تمامی نمایشهای طالب اجرا در تماشاخانههای حوزه هنری گفت: طبق فراخوانی که هرساله مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای اجرای نمایش در تماشاخانههای خود میدهد، نمایشهای انقلابی بسیاری به ما مراجعه و درخواست اجرا در حوزه را داشتند اما به دلیل مشکلات اقتصادی ، توان حمایت از همه آنها را نداشتیم. از میان این نمایشها پنج نمایش با موضوع و محوریت انقلاب اسلامی مورد تایید ما قرار گرفت و حتی تا مرحله پیش تولید نیز آنها را همراهی کردیم اما به همان دلایل محدودیتهای اقتصادی از ادامه همکاری و همراهی این نمایشها بازماندیم. مهلت و امتیاز اجرای این پنج نمایش باقیمانده در حوزه هنری در سال آینده محفوظ است و در صورت شرایط مالی بیشک سال ۹۸ روی صحنه خواهند رفت.
وی افزود: فعالیتهای حوزه هنری و مرکز هنرهای نمایشی این سازمان انقلابی به چهل سالگی انقلاب اختصاص نداشته و پیش از اینها و حتی پس از چهل سالگی نیز همچنان با تمام توان و نیروی جهادی خود برای فرهنگ و هنر انقلابی گام برمیدارد.
برپایی پنجمین «همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد»
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه تشریح فعالیتهای ویژه چهلسالگی انقلاب گفت: پنجمین «همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد» با محوریت و موضوع زندگی امام خمینی در انقلاب اسلامی یکی دیگر از فعالیتهای ویژه چهلسالگی انقلاب بود که خردادماه سال ۹۷ از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برگزار شد. تهران و همزمان با آن، ۲۰ استان دیگر میزبان اجراهای پنجمین «همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد» بودند. این همایش در حالی با اجرای ۱۳ نمایش پنجمین دوره خود را پشت سر گذاشت که اختتامیه آن در حسینیه جماران با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس حوزه هنری انقلاب، سید حسن خمینی و بسیاری از مسئولان فرهنگی کشور برگزار شد.
زارعی در معرفی نمایشهای اجرا شده در پنجمین «همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد» گفت: نمایشهای «برندگان جام» به نویسندگی و کارگردانی حیدر رضایی از ایلام، «۱۱بهمن۵۷» به نویسندگی و کارگردانی مسعود براهیمی از تهران، «او میدانست» به نویسندگی و کارگردانی مالک آبسالان از تهران، «دریابان» به نویسندگی فاطمه رادمنش و کارگردانی علیمحمد رادمنش از کرمان، «ماموریت ویژه» به نویسندگی حیدر رضایی و کارگردانی مجتبی خلیلی از اصفهان، «۷۰۰ثانیه» به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی از لرستان، «دوران رنسانس» به نویسندگی و کارگردانی احمد جعفری از تهران، «شیرین و فرهاد» به نویسندگی حیدر رضایی و کارگردانی پویان عطایی از اصفهان، «بازگشت» به نویسندگی پژمان شاهوردی و کارگردانی مجید یوسفیزاده آذربایجان شرقی، «مسئول مردمی» به نویسندگی امیر کفشدار و محمدرضا پورعلی و کارگردانی محمدرضا جعفری و میلاد حسینزاده از گیلان، «چهلسالگی» به نویسندگی محمد جعفری و کارگردانی آرزو علیپور از گیلان، «نهال» به نویسندگی و کارگردانی امیر رجبپور از قزوین و نمایش «تجدیدی شهریور» به نویسندگی و کارگردانی سعید خیرالهی از ایلام در پنجمین «همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد» اجرا شدند.
برپایی جشنواره «چهل مسجد، چهل نمایش» از ۱۲ بهمن
بازیگر سریال «آنام» که چندی پیش از شبکه سه سیما پخش شد در خصوص تفامنامه همکاری با ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد در چهل سالگی انقلاب گفت: طی تفاهمنامه مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور که هفته گذشته منعقد شد، جشنواره «چهل مسجد، چهل نمایش» از ۱۲ بهمن کار خود را آغاز کرده است. در این جشنواره مشترک که تا ۱۲ اسفند ادامه خواهد داشت، قرار است چهل نمایش با موضوع انقلاب در چهل مسجدی که پیرامون انقلاب اسلامی سال۵۷ پایگاه مردمی در سراسر کشور بودند اجرا شوند. برای اجرای نمایشهای این جشنواره پنج نمایشنامه دست اول با موضوع و محوریت چهلسالگی انقلاب از سوی ما تولید شده است که به گروههای تئاتر بچههای مسجد سراسر کشور برای آمادهسازی و اجرا ارائه شده است. همچنین گروههای تئاتر مسجدی ما در سراسر کشور علاوه بر این پنج نمایش اجازه استفاده از دیگر نمایشنامههای اورجینال را نیز دارند که بیشک پیش از آغاز به کار با مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری هماهنگی های لازم را خواهند داشت.
نمایشنامه «روزهای بیقوام» رونمایی میشود
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از برپایی مراسم رونمایی از نمایشنامه «روزهای بیقوام» خبر داد و گفت: این نمایشنامه انقلابی که با دقت و ظرافتهای بسیاری بالایی به قلم ایوب آقاخانی نگاشته شده است تا پایان دهه فجر طی مراسمی رونمایی خواهد شد. نمایشنامه «روزهای بیقوام» را میتوان در گروه معدود نمایشنامههای با کیفیت و قابل پرداخت در حوزه انقلاب اسلامی ایران دانست.
وی افزود: این نمایشنامه از سوی انتشارات سوره مهر چاپ و منتشر خواهد شد تا در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
«چهار فصل تئاتر ایران» با موضوع انقلاب در چهلسالگی انقلاب
زارعی در بیان یکی دیگر از برنامههای اجرا شده این مرکز با موضوع انقلاب در چهلسالگی انقلاب گفت: «پروژه جامع ملی چهارفصل تئاتر ایران» یکی دیگر از فعالیتهای ملی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری است که هفته گذشته کارگاههای آن با حضور هیأت علمی متشکل از حسین پاکدل، شهرام زرگر و فرهاد امینی و با مدیریت ایوب آقاخانی برگزار شد. فصل اول این پروژه که دور جدید خود را این بار در حوزه هنری آغاز کرده است به انقلاب و چهلسالگی آن اختصاص داشت. به این ترتیب به مناسبت چهلسالگی انقلاب اسلامی، طرحهای مربوط به این واقعه تاریخی در اولویت بودند و عنوان این فصل را «ایران در بستر تاریخ» گذاشتیم.
وی ادامه داد: تربیت نمایشنامهنویسان حرفهای و تولید نمایشهای خوب یه شیوه آموزشی و تولیدی از اهداف این پروژه است. چرا که نمایشنامههای این پروژه در حالی تولید میشوند که از طرح و ایده کار خود را آغاز میکنند و زیر نظر اساتید گام به گام به نمایشنامه تبدیل میشوند. همچنین در پایان هر فصل نمایشنامههایی که بتوانند نظر نهایی و تایید از سوی هیئت علمی هر فصل را دریافت کنند از سوی انتشارات سوره مهر چاپ و منتشر خواهند شد.
زارعی افزود: طبق گزارشی که ایوب آقاخانی موسس و دبیر «پروژه جامع ملی چهارفصل تئاتر ایران» اعلام کردند در فصل اول دور جدید این پروژه ۱۱طرح نمایشی پذیرفته شد و مراحل پایانی تبدیل طرحها به نمایشنامه در حال طی شدن است.
غ ن / س م